Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Våra kanaler

Vi sprider kunskap om genus och jämställdhet genom flera webbplatser, databaser och sociala medier. Nedan beskriver vi våra kommunikationskanaler och hur du når dem!

Webbplatser

www.genus.se – vår huvudsakliga kommunikationskanal om forskning och kunskap om genus och jämställdhet.
www.jamstall.nu – samverkansportal som samlar fakta och nyheter om jämställdhet, praktiska exempel och konkreta verktyg för jämställdhetsarbete.
www.nikk.no – samlar in och förmedlar kunskap om politik och praktik, fakta och forskning på jämställdhetsområdet i ett nordiskt perspektiv, på uppdrag av Nordiska ministerrådet.
www.gig.gu.se – berättar om genusforskning på Göteborgs universitet.

Databaser

Tillsammans med KvinnSam – Nationellt bibliotek för genusforskning vid Göteborgs universitetsbibliotek har vi utvecklat tre databaser:

Databasen GENA

Databasen innehåller referenser till svenska doktorsavhandlingar inom genusforskning.
Besök databasen GENA

Databasen GREDA

Denna databas, Gender Researchers Database, innehåller uppgifter om genusforskare i Sverige, från doktorandnivå.
Besök databasen GREDA

Databasen JÄMDA

Här hittar du hänvisningar till litteratur om jämställdhetsintegrering och jämställdhet i bredare mening.
Besök databasen JÄMDA

Vi har tre portaler som sprider information om evenemang, finansieringsmöjligheter och lediga jobb inom genus och jämställdhet i Norden och internationellt. Portalerna drivs i samarbete mellan NIKK och nationella kunskapscentra i Norden med inriktning på genus och jämställdhet.

GenderFund

Via GenderFund får du information om finansiering av forskning och projekt.
Besök GenderFund

GenderJob

Genom GenderJob hittar du lediga jobb med genus- och jämställdhetsprofil.
Besök GenderJob

GenderKalenderN

I kalendern hittar du nordiska och internationella konferenser, möten, seminarier, call for papers, doktorandkurser med mera.
Besök GenderKalenderN

Elektroniska utskick

Vi skickar regelbundet ut elektroniska nyhets- och informationsbrev från sekretariatet. Flera av dem har både en svensk och en engelsk version.

Nyhetsbrev genus.se

Nyhetsbrev i både svensk och engelsk version med nyheter från Nationella sekretariat för genusforskning och genus.se
Prenumerera på brevet

Nyhetsbrev Jämställ.nu

Informerar om nytt och aktuellt material på kunskapsportalen Jämställ.nu.
Prenumerera på brevet

Nyhetsbrev NIKK

Nyhetsbrev i både svensk och engelsk version som informerar om NIKK:s verksamhet, och om jämställdhetsarbete och jämställdhetspolitik i Norden.
Prenumerera på brevet

Informationsbrev Genusforskaren

Informationsbrevet Genusforskaren ger dig som är genusforskare nyheter från fältet och information om forskningens villkor. Skriv till info@genus.gu.se om du vill få brevet.

Informationsbrev Jämställdhetsintegrering i myndigheter

Informationsbrev som uppdaterar berörda parter om vad som är på gång inom uppdraget. Skriv till info@genus.gu.se om du vill få brevet.

Sociala medier

Vi har flera användarkonton på Facebook, Twitter och Instagram för att sprida information om vår verksamhet, våra webbplatser och andra resurser.

Nationella sekretariatet för genusforskning

Jämställ.nu

NIKK

Följ gärna våra inlägg och delta i diskussionen genom att använda våra hashtaggar: #forskningensvillkor, #jimställdhet, #equalnordic och #makingnordicequal

Genuslistan

Nationella sekretariatet för genusforskning har en e-postlista för utbyte av information om till exempel arrangemang och publikationer. Listan kan även användas till att ställa frågor, med anknytning till genusforskning. För att listan ska fungera så effektivt som möjligt har vi sammanställt några regler. Läs gärna dem innan du anmäler dig.

För att anmäla dig till Genuslistan ska du skicka en e-post till genus-subscribe@genus.gu.se. Du får då ett bekräftelsemejl. Det måste du svara på, annars fullföljs inte ärendet.

För avregistrering skickar du ett mejl till genus-unsubscribe@genus.gu.se. Du får då ett bekräftelsemejl. Det måste du svara på, annars fullföljs inte ärendet. Vid problem eller synpunkter, kontakta oss på info@genus.gu.se

Följ oss i sociala medier!

www.facebook.com/genusflodetwww.twitter.com/genus_sehttp://instagram.com/genus.se 

Besök genus.se!

Du besöker nu vår webbplats hos Göteborgs universitet, genus.gu.se, där vi i korthet berättar om vår organisation och våra uppdrag. Vår huvudsakliga kommunikationskanal om forskning och kunskap om genus och jämställdhet är genus.se.

Besök genus.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://genus.gu.se/vara-kanaler/
Utskriftsdatum: 2017-04-23