• Nya uppdrag till NIKK

[2019-11-04] NIKK, Nordisk information för kunskap om kön, som finns vid Nationella sekretariatet för genusforskning, har fått tre nya uppdrag, alla med projektstart 2019. Det handlar om kartläggning och analys av forskning och kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet, hållbarhet och jämställdhet i framtidens högteknologiska arbetsliv samt av hbtq-området i Norden. Projekten ska bidra till ökad kunskap och kvalitet i jämställdhetsarbetet i Norden inom sitt respektive fält.

• Sök jobb hos oss!

[2019-10-16] Vi söker en utredare med forskarbakgrund och en projektassistent. Är du vår nya kollega?

• Genusforskning behövs nu mer än någonsin

[2019-10-01] Den första generationens genusforskare slog sig in på universiteten med den uttalade viljan att förändra de akademiska institutionerna. - Nu måste vi slåss för att försvara dem. Det är paradoxalt, säger Rosi Braidotti, professor vid Utrecht universitet i Nederländerna.

• Förebyggande arbete mot sexuella trakasserier i akademin - en internationell forskningsöversikt

[2019-09-25] I en ny forskningsöversikt som Nationella sekretariatet för genusforskning har utfört på uppdrag av Universitets- och högskolerådet beskrivs den internationella forskningen kring de vanligast återkommande delarna i ett förebyggande arbete mot sexuella trakasserier inom akademin.

• Snart dags för g19 - Sveriges största konferens för genusforskning

[2019-09-17] Sveriges största genusforskningskonferens arrangeras igen i höst, denna gång i Göteborg 7-9 oktober. Ta del av ny forskning kring våra mest aktuella frågor och samhällsutmaningar, i en nationell konferens med deltagare från hela världen.

Till kalendern

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-11-04