Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Genusanalys ger forskningen nya perspektiv

  [2019-05-08] Kunskapen om hur genusperspektiv spelar roll inom forskningen varierar stort mellan olika länder i Europa. Finansiärer behöver ställa högre krav och se till att resultaten kommer till nytta för alla, säger forskare till genus.gu.se.

 • Ny forskningsöversikt om genus på energiområdet

  [2019-04-12] Jämställdhet och kunskaper om genus är nödvändiga för en rättvis och effektiv omställning till ett hållbart energisystem. Det visar en ny forskningsöversikt som Nationella sekretariatet för genusforskning tagit fram på uppdrag av Energimyndigheten.

 • 8 mars: Lansering av nytt forskningsprogram och samtal om akademisk frihet

  [2019-03-04] På Internationella kvinnodagen medverkar Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet i två olika seminarier. Forsknings- och samverkansprogram om genusbaserad utsatthet i akademin lanseras under direktsänt seminarium på Karolinska institutet och Genusakademin vid Stockholms universitet ordnar samtal om akademisk frihet.


 • Svagt genusperspektiv i EU:s kommande forskningsprogram

  [2019-02-24] EU-ländernas forskningsministrar har enats om ramarna för det kommande forskningsprogrammet Horisont Europa. Flera experter beskriver formuleringarna kring genus i forskning och jämställdhet i akademin som allt för svävande.

 • Nu ligger Struten på regeringens bord

  [2019-02-07] I fredags tog regeringen emot utredningen av hur de svenska lärosätena ska styras i framtiden. Nationella sekretariatet för genusforskning välkomnar förslaget om en ny modell, men saknar en ordentlig analys av hur de föreslagna förändringarna påverkar ojämställdheten i akademin.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?