Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Få insatser för unga som har sex mot ersättning i Norden

  [2019-12-02] Unga som har sex mot ersättning är en sårbar och särskilt utsatt grupp, men i de nordiska länderna är sociala insatser som riktar sig specifikt till denna grupp begränsade i antal. Det visar den nya rapporten Young people, vulnerabilities and prostitution/sex for compensation in the Nordic countries.

 • Hållbara villkor i förslag till forskningspropositionen

  [2019-11-15] Hösten 2020 lägger regeringen fram en ny forskningsproposition. I en skrivelse till utbildningsdepartementet ger Nationella sekretariatet för genusforskning flera förslag för att skapa hållbara villkor för forskning och utbildning.

 • SGF arbetar mot hat och hot

  [2019-11-12] I samarbete med Örebro respektive Göteborgs universitet har Sveriges genusforskarförbund, SGF två arrangemang i höst, som tar upp hat och hot mot genusforskning på olika sätt.


 • Ny ämnesförening för genusvetenskap

  [2019-11-12] Ett konstituerande möte för Ämnesföreningen för genusvetenskap, ÄG, hölls under forskningskonferensen g19 i oktober. På första årsmötet i december ska verkställande utskott väljas.

 • Nya uppdrag från Nordiska ministerrådet

  [2019-11-04] Nationella sekretariatet för genusforskning har fått tre nya uppdrag av Nordiska ministerrådet, alla med projektstart 2019. Projekten handlar om kartläggning och analys av forskning och kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet, hållbarhet och jämställdhet i framtidens högteknologiska arbetsliv samt av hbtq-området i Norden. Uppdragen sker inom ramen för sekretariatets nordiska uppdrag NIKK, Nordisk information för kunskap om kön.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?