OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

• Sök jobb hos oss!

[2019-10-16] Vi söker en utredare med forskarbakgrund och en projektassistent. Är du vår nya kollega?

• Genusforskning behövs nu mer än någonsin

[2019-10-01] Den första generationens genusforskare slog sig in på universiteten med den uttalade viljan att förändra de akademiska institutionerna. - Nu måste vi slåss för att försvara dem. Det är paradoxalt, säger Rosi Braidotti, professor vid Utrecht universitet i Nederländerna.

• Snart dags för g19 - Sveriges största konferens för genusforskning

[2019-09-17] Sveriges största genusforskningskonferens arrangeras igen i höst, denna gång i Göteborg 7-9 oktober. Ta del av ny forskning kring våra mest aktuella frågor och samhällsutmaningar, i en nationell konferens med deltagare från hela världen.

• Genusanalys ger forskningen nya perspektiv

[2019-05-08] Kunskapen om hur genusperspektiv spelar roll inom forskningen varierar stort mellan olika länder i Europa. Finansiärer behöver ställa högre krav och se till att resultaten kommer till nytta för alla, säger forskare till genus.gu.se.

• Ny forskningsöversikt om genus på energiområdet

[2019-04-12] Jämställdhet och kunskaper om genus är nödvändiga för en rättvis och effektiv omställning till ett hållbart energisystem. Det visar en ny forskningsöversikt som Nationella sekretariatet för genusforskning tagit fram på uppdrag av Energimyndigheten.

Till kalendern

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-16