Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Få insatser för unga som har sex mot ersättning i Norden

  [2019-12-02] Unga som har sex mot ersättning är en sårbar och särskilt utsatt grupp, men i de nordiska länderna är sociala insatser som riktar sig specifikt till denna grupp begränsade i antal. Det visar den nya rapporten Young people, vulnerabilities and prostitution/sex for compensation in the Nordic countries.

 • Hållbara villkor i förslag till forskningspropositionen

  [2019-11-15] Hösten 2020 lägger regeringen fram en ny forskningsproposition. I en skrivelse till utbildningsdepartementet ger Nationella sekretariatet för genusforskning flera förslag för att skapa hållbara villkor för forskning och utbildning.

 • SGF arbetar mot hat och hot

  [2019-11-12] I samarbete med Örebro respektive Göteborgs universitet har Sveriges genusforskarförbund, SGF två arrangemang i höst, som tar upp hat och hot mot genusforskning på olika sätt.


 • Ny ämnesförening för genusvetenskap

  [2019-11-12] Ett konstituerande möte för Ämnesföreningen för genusvetenskap, ÄG, hölls under forskningskonferensen g19 i oktober. På första årsmötet i december ska verkställande utskott väljas.

 • Nya uppdrag från Nordiska ministerrådet

  [2019-11-04] Nationella sekretariatet för genusforskning har fått tre nya uppdrag av Nordiska ministerrådet, alla med projektstart 2019. Projekten handlar om kartläggning och analys av forskning och kunskap om sexuella trakasserier i arbetslivet, hållbarhet och jämställdhet i framtidens högteknologiska arbetsliv samt av hbtq-området i Norden. Uppdragen sker inom ramen för sekretariatets nordiska uppdrag NIKK, Nordisk information för kunskap om kön.

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-11-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://genus.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-12-10