OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

• Nationell studie ska öka kunskapen om sexuella trakasserier i akademin

[2019-12-16] I maj 2020 genomförs en nationell prevalensstudie inom ramen för Forsknings- och samverkansprogrammet för att motverka sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet. Studien blir den första i sitt slag och syftar till att ge underlag för ett mer effektivt arbete mot sexuella trakasserier i akademin.

• Att vi blir tysta är det största hotet

[2019-12-13] Under 2020 genomför Nationella sekretariatet för genusforskning tillsammans med SULF och SUHF en enkätundersökning av forskares utsatthet för hat och hot. Hatyttringar mot forskare uppmärksammades i ett panelsamtal under konferensen g19.

• Få insatser för unga som har sex mot ersättning i Norden

[2019-12-02] Unga som har sex mot ersättning är en sårbar och särskilt utsatt grupp, men i de nordiska länderna är sociala insatser som riktar sig specifikt till denna grupp begränsade i antal. Det visar den nya rapporten Young people, vulnerabilities and prostitution/sex for compensation in the Nordic countries.

• Hållbara villkor i förslag till forskningspropositionen

[2019-11-15] Hösten 2020 lägger regeringen fram en ny forskningsproposition. I en skrivelse till utbildningsdepartementet ger Nationella sekretariatet för genusforskning flera förslag för att skapa hållbara villkor för forskning och utbildning.

• SGF arbetar mot hat och hot

[2019-11-12] I samarbete med Örebro respektive Göteborgs universitet har Sveriges genusforskarförbund, SGF två arrangemang i höst, som tar upp hat och hot mot genusforskning på olika sätt.

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-11-04