Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Genuslistan

Nationella sekretariatet för genusforskning har en e-postlista för utbyte av information om till exempel arrangemang och publikationer. Listan kan även användas till att ställa frågor, med anknytning till genusforskning. Läs gärna regler för genuslistan, se nedan, innan du anmäler dig.

För att anmäla dig till Genuslistan ska du skicka ett e-postmeddelande till sympa@listserv.gu.se med texten subscribe genus i meddelandetext (alltså inte i ämnesraden). Du får då ett bekräftelsemejl. Föjl instruktionerna i det mejlet för att bekräfta anmälan.

När du vill skicka ut ett meddelande på Genuslistan skickar du ditt meddelande till genus@listserv.gu.se från den mejladress du anmält dig med. För att meddelandet ska komma ut på listan måste du skicka meddelandet från den adress du använde när du anmälde dig till listan.

För avregistrering skickar du ett e-postmeddelande till sympa@listserv.gu.se med texten unsubscribe genus i meddelandetext (alltså inte i ämnesraden). Du får då ett bekräftelsemejl. Föjl instruktionerna i det mejlet för att bekräfta anmälan. Vid problem eller synpunkter, kontakta oss på genus@genus.gu.se.

Regler för genuslistan

För att listan ska fungera så konstruktivt som möjligt har vi sammanställt några regler. Det är viktigt att dessa regler respekteras.

Avstängning

Vi förbehåller oss rätten att stryka den person som bryter mot listans regler. Mailutskick som av någon anledning, exempelvis ogiltlig e-postadress eller full mailbox hos mottagaren, studsar ett flertal gånger kommer automatiskt att stängas av.

Bilagor

Det är inte tillåtet att skicka ut brev med bilagor/attachments på Genuslistan på grund av risken för spridning av virus. Det är inte heller tillåtet att skicka ut apeller, kedjebrev eller liknande på Genuslistan.

Debatt

Genuslistan är inte öppen för debatt eller bloggliknande inlägg. Om deltagare vill kommentera ett mail på listan så ska det göras privat till avsändaren och inte ut på listan. Det är heller inte tillåtet att posta en annan persons mail ut på listan utan tillstånd från avsändaren.

Innehåll

Genuslistan är främst en informationslista för det som rör genusforskning, men även för angränsande områden som har ett genusperspektiv. Man får lov att informera om evenemang, nya böcker etc så länge man inte “överannonserar”.

Länkar

Länkar som går till pornografiska, rasistiska eller andra stötande webbsidor är inte tillåtna.

Mailstorlek

Mail större än 40 kB tillåts inte på listan. Vid ett sådant utskick kommer ett meddelande skickas till avsändaren som ombeds att göra om och minska ner omfånget på mailet.

Personangrepp

Nedsättande eller kränkande kommentarer om andra personer är inte tillåtna. Det är heller inte tillåtet att beröra individer på ett privat plan. Inlägg som innebär hets mot folkgrupp är inte tillåtna. Inlägg som yttrar sig kränkande om någons kön eller sexualitet är inte tillåtna.

Synpunkter

När det gäller frågor eller synpunkter på Genuslistan vänder ni er till genus@genus.gu.se

Upphovsrätt

Det är inte tillåtet att kopiera en text från ett annat sammanhang och klistra in den i sin helhet. Det bryter mot upphovsrätten. Däremot är det tillåtet att göra korta citat med angiven källa och/eller att ange en länk där hela texten kan läsas.

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?