g-konferenserna

Vi arrangerar Sveriges största konferenser för genusforskning, i samverkan med andra universitet. Nästa konferens genomförs i Göteborg 7-9 oktober 2019.

Här hittar du all information om g19 7-9 oktober 2019

När konferensen g12 arrangerades i Göteborg 2012 blev det en nystart för sekretariatets tidigare tradition att arrangera återkommande nationella genuskonferenser. Två år senare arrangerades g14 i samverkan med UCGS, Umeå universitet, och g16 arrangerades i samverkan med Tema genus, Linköpings universitet. Nästa g-konferens arrangerar vi i Göteborg 7-9 oktober 2019.

g-konferenserna syftar till att samla det breda och tvärvetenskapliga fält som svensk genusforskning idag utgör, och därigenom skapa förutsättningar för kritisk granskning, utbyte av erfarenheter och möjligheter till nya konstellationer. Huvudsaklig målgrupp är forskare, men konferensen är öppen för vem som helst att anmäla sig till.

Genusforskning är ett ungt forskningsfält där det ständigt pågår utveckling kring begrepp, metoder och forskningsobjekt. Idag finns forskare med genusinriktning inom så gott som samtliga akademiska discipliner och tvärdiscipliner, samtidigt som det finns forskare inom ämnet genusvetenskap. Övergripande teman och key note sessioner diskuteras fram av en vetenskaplig kommitté. Vidare utgörs konferensprogrammet av inskickade abstracts från forskare och praktiker inom genus- och jämställdhetsfältet.

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-16