Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tack alla g12-are!

g12 - nationell konferens för genusforskning 2012 gick av stapeln i Göteborg 28-30 november 2012. Cirka 200 forskare, lärare, studenter och praktiker deltog under konferensens tre dagar. Vi fick lyssna till närmare 120 paperpresentationer under de 8-9 parallella sessionerna, och därtill bjöds på spännande keynotes, rundabordssamtal och paneler.

Konferensens inledande keynote av Margrit Shildrick, gästprofessor, Linköpings universitet, blev inställt på grund av sjukdom och ersattes med panelsamtalet ”I foajén eller på scen? Genusforskningen anno 2012 – reflektioner av Ulla Manns och Malin Rönnblom”.
Torsdagens öppna program “Allt ljus på genus”, då vi flyttade ut en av konferensens huvudtalare och ett rundabordssamtal i samarbete med Kvinnofolkhögskolan, drog fullsatt på parkett och första balkong på Stora teatern. Ulrika Dahl, docent Södertörns högskola höll keynote på temat ”Finn Fem(me) Fel: Reflektioner kring Feminism, Femininitet, Forskning och Framtidsvisioner i Folkhemmet”. Sista dagens keynote hölls av Vron Ware med titeln “War and the ‘white picture’: femininity on the frontline”. Konferensen stängdes sedan med att stafettpinnen övertogs av Centrum för genusvetenskap vid Umeå universitet, som står som värdar för g14.

Finansiellt stöd erhölls från Riksbankens Jubileumsfond. Konferensen arrangerades i samverkan med Sveriges genusforskarförbund.

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?