Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

g14

Genusforskarkonferensen g14 gick av stapeln i Umeå 26-28 november 2014. g14 centrerades kring ledorden makt, kunskap och kritik. Vad är makt? Vad innebär feministisk kunskap? Hur bidrar genusvetenskapen till kritiska granskningar och problematiseringar, både inom och utanför akademin?

Syftet med konferensen var att utmana makten på olika sätt och från olika perspektiv. Konferensen ägnades även åt villkoren i akademin, frågor som Nationella sekretariatet för genusforskning och Svenska genusforskarförbundet bevakar. Dessutom återfanns i programmet flertalet kritiska paneler som granskade genusvetenskapen utifrån postkoloniala, anti-rasistiska och samiska perspektiv.

g14 var även ett samarbete mellan akademi och praktiker, mellan Umeå universitet, Umeå kommun och Länsstyrelsen Västerbotten. Genusforskare, praktiker och aktivister dealde under konferensen med sig av sina erfarenheter, skapade nya konstellationer och adresserade maktfrågor. Eftersom genusforskning, aktivism, kulturarbete, och praktiskt jämställdhetsarbete bedrivs i skilda miljöer har gemensamma mötesplatser av den här typen efterfrågats. Konferensen erbjöd därmed ett gyllene tillfälle till att utbyta kunskaper mellan fälten för att stärka både praktik och forskning.

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?