Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Förebyggande arbete mot sexuella trakasserier i akademin - en internationell forskningsöversikt

Nyhet: 2019-09-25

I en ny forskningsöversikt som Nationella sekretariatet för genusforskning har utfört på uppdrag av Universitets- och högskolerådet beskrivs den internationella forskningen kring de vanligast återkommande delarna i ett förebyggande arbete mot sexuella trakasserier inom akademin.

Förebyggande arbete mot sexuella trakasserier - en internationell forskningsöversikt (2019:3) redogör för svensk och internationell forskning kring policy, utbildning samt ärendehantering och stödstrukturer. Även det nyare området bystanders (vittnen till sexuella trakasserier) tas upp, liksom organisation och ledarskap.

Översikten är utförd inom ramen för Universitets- och högskolerådets, UHR:s, regeringsuppdrag att synliggöra lärosätenas arbete med att förebygga sexuella trakasserier samt det arbete som gjorts inom lärosätena vid kännedom om misstänkta sexuella trakasserier. UHR beställde översikten av Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet för att möjliggöra en forskningsbaserad analys av lärosätenas arbete och identifiera goda exempel även från andra länder. Författare är Fredrik Bondestam och Maja Lundqvist.

Forskningsöversikten kompletterar den studie UHR har gjort på regeringens uppdrag: Universitets och högskolors arbete mot sexuella trakasserier (2019:2).

Pressmeddelande om universitets och högskolors arbete mot sexuella trakasserier, UHR.

Förebyggande arbete mot sexuella trakasserier - en internationell forskningsöversikt (2019:3), UHR.

AV: Inga-Bodil Ekselius

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://genus.gu.se/aktuellt/nyheter/detalj//forebyggande-arbete-mot-sexuella-trakasserier-i-akademin---en-internationell-forskningsoversikt.cid1652780
Utskriftsdatum: 2020-01-22