OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!

Om oss

Nationella sekretariatet för genusforskning är en enhet vid Göteborgs universitet sedan 1998. Vårt uppdrag är att främja genusperspektiv i forskning och utbildning, i enlighet med universitetets regleringsbrev.

Vi arbetar med nationella, nordiska såväl som europeiska uppdragsgivare och samverkansparter, inom främst universitets- och högskolesektorn. Sedan 2012 är samarbetsorganet NIKK, Nordisk information för kunskap om kön, en del av vår verksamhet, på uppdrag av Nordiska ministerrådet.

Sekretariatet är direkt underställt rektor och universitetets ledning, och leds av en föreståndare och en biträdande föreståndare. Våra medarbetare är forskare, utredare, projektledare, kommunikatörer och administratörer.

Nationella sekretariatet för genusforskning

Box 709, 405 30 Göteborg