Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

2016

År 2016 inleddes med en nylansering av sekretariatets webbplats för ökat genomslag och räckvidd. Webbplatsen utökades också med flera nya kunskapssektioner och texter. Här kan särskilt nämnas en helt ny ordlista på för närvarande 28 ord av relevans för genusfältet, som redan är en av de mest klickade sektionerna på webbplatsen. I år nådde vi för första gången över 10 000 unika besökare per månad. Ytterligare ett rekord slogs då vi arrangerade g-konferensen g16, en nationell genusforskningskonferens som i år lockade nästan 400 anmälda, mot tidigare års 200 respektive 300 medverkande. Därtill gav sekretariatet ut den femte och sista delen i skriftserien om genusvetenskap, som fokuserade på genusvetenskapliga ord och begrepp. Sekretariatet har också lagt mycket fokus på att nära följa, bevaka och analysera den forskningspolitiska arenan och forskningens villkor, samt upprätthålla vår täta och nära dialog med genusforskarsamhället.

Året har också inneburit mycket fokus på, och aktivitet inom, sekretariatets nya uppdrag att stötta jämställdhetsintegrering i akademin. Uppdraget rivstartade med ett expertseminarium för att sätta ramarna för programmet, vilket följdes upp med besök hos samtliga ledningsgrupper på landets 33 lärosäten under hösten. Parallellt intensifierades uppdraget att jämställdhetsintegrera myndigheter, som under 2016 omfattat stöd till totalt 60 myndigheter.

Därtill har sekretariatet genom vårt nordiska uppdrag NIKK bland annat tagit fram en film för att marknadsföra den nordiska jämställdhetsfonden som vi administrerar på uppdrag av Nordiska ministerrådet, samt genomfört ett antal omfattande satsningar på NIKK:s webbplats. Sekretariatet har under året också arbetat nära våra nordiska och europeiska samverkanspartner, samt deltagit på relevanta konferenser och seminarier.

 

Verksamhetsberättelse 2016

 

Sidansvarig: Inga-Bodil Ekselius|Sidan uppdaterades: 2019-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?