• Ny nordisk forskningsöversikt om sexuella trakasserier i arbetslivet

[2020-05-18] Sexuella trakasserier i arbetslivet är ett stort samhällsproblem i Norden. Det visade inte minst de många metoo-uppropen under hösten 2017. En ny rapport, "Sexuellt trakasserad på jobbet - en nordisk forskningsöversikt", redogör för aktuell kunskap och identifierar behov av vidare forskning.

• Nationell studie ska öka kunskapen om sexuella trakasserier i akademin

[2019-12-16] Nu förbereds en nationell prevalensstudie inom ramen för Forsknings- och samverkansprogrammet för att motverka sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet. Studien blir den första i sitt slag och syftar till att ge underlag för ett mer effektivt arbete mot sexuella trakasserier i akademin.

• Att vi blir tysta är det största hotet

[2019-12-13] Under 2020 genomför Nationella sekretariatet för genusforskning tillsammans med SULF och SUHF en enkätundersökning av forskares utsatthet för hat och hot. Hatyttringar mot forskare uppmärksammades i ett panelsamtal under konferensen g19.

• Få insatser för unga som har sex mot ersättning i Norden

[2019-12-02] Unga som har sex mot ersättning är en sårbar och särskilt utsatt grupp, men i de nordiska länderna är sociala insatser som riktar sig specifikt till denna grupp begränsade i antal. Det visar den nya rapporten Young people, vulnerabilities and prostitution/sex for compensation in the Nordic countries.

• Hållbara villkor i förslag till forskningspropositionen

[2019-11-15] Hösten 2020 lägger regeringen fram en ny forskningsproposition. I en skrivelse till utbildningsdepartementet ger Nationella sekretariatet för genusforskning flera förslag för att skapa hållbara villkor för forskning och utbildning.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2020-05-13